google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неаполитанци взеха дербито срещу "нерадзурите"

Наполи надви Интер с 3:1 в среща от 36-ия кръг на италианската Серия А. Замбо Ангиса, Джовани ди Лоренцо и Джанлуак Гаетано се разписаха за шампионите, а точен за гостите бе Ромелу Лукаку.

Така Наполи успя да надвие и Интер през сезона, тъй като не бе побеждавал само отбора на Симоне Индзаги в Серия А. След това поражение гостите от Милано останаха с 66 точки на 3-ото място – на една пред четвъртия Лацио.

Срещата на “Стадио Диерго Армандо Марадона” започна на високи обороти. В началните минути Замбо Ангиса пропусна два добри шанса за Наполи. В 23-ата минута Виктор Осимен стреля с глава, но не успя да затрудни серизно Андре Онана.

В 41-вата минута Роберто Галиярдини остави своя тим с човек по-малко. Халфът на Интер получи втори жълт картон и му бе показан червения цвят на картона.

Наполи показа на Интер кой е господарят на Серия А 1

Наполи поведе в резултата в 67-ата минута. Пьотр Желински намери Андре-Франк Замбо Ангиса, който преодоля Андре Онана за 1:0.

Интер отговори с изравнително попадение в 82-рата минута. Федерико Димарко намери Ромелу Лукаку, който с прецизен удар възстанови равенството в Неапол – 1:1.

В 85-ата минута Джовани ди Лоренцо отбеляза страхотно попадение. Капитанът на неаполитанци отправи фантастичен шут от дъгата на наказателното поле и Онана само излгеда топката – 2:1.

Крайният резултат оформи резервата Джанлука Гаетано в добавеното време. За 23-годишния халф това бе първо попадение с екипа на Наполи.

Така Наполи регистрира 27-ата си победа през сезона и показа, че в момента е най-силният тим в Италия, макар Интер да е на финал в Шампионската лига и да бе в серия от осем поредни победи преди визитата в Неапол.