Наполи се развихри срещу Каляри и влезе в топ 4 на Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неаполитанци спечелиха визитата си на "Сардиния Арена" с резултат 4:1

Наполи записа убедителна победа с 4:1 като гост на Каляри в двубой от 15-ия кръг на италианската Серия А. С два гола за успеха на неаполитанци на “Сардиния Арена” се отличи Пьотър Желински, а по едно попадение добавиха Лозано и Инсиние. Точен за Каляри пък бе Жоао Педро.

След тази изразителна победа, Наполи прогресира до 4-ото място в класирането с актив от 28 точки, докато отборът на Каляри остана на 15-ата позиция с 14 точки.

Първото полувреме на срещата мина при доминация на тима на Дженаро Гатузо, като Наполи успя да надиграе своя съперник и с попадение на Желински в 25-ата минута се прибра на почивка с гол аванс. Гостите от Неапол създадоха цели 11 шанса за гол, като имаха шест точни удара, докато техният съперник не успя да затрудни Давид Оспина.

Каляри обаче изравни резултата петнадесет минути след началото на втората част с гол на Жоао Педро. Но в 62-рата минута Наполи възстанови аванса си с второто попадение на Желински в мача, който се възползва от подаване на Джовани Ди Лоренцо.

До края на двубоя гостите доминираха тотално и в 74-ата минута Ървинг Лозано предреши крайния изход на мача, разписвайки се за 3:1. Крайният резултат 4:1 пък бе оформен от Лоренцо Инсиние от дузпа в 86-ата минута.

В друг двубой от Серия А по същото време, Рома победи Сампдория с минималното 1:0 у дома с гол на Един Джеко през второто полувреме.

Тимът на Аталанта пък се върна на победния път с разгром над Сасуоло с 5:1 у дома и се доближи на три пункта до топ 4, докато Лацио направи реми 1:1 при визитата си на Дженоа, с което остана на шест точки от зона Шампионска лига.