Наполи задържа Гатузо за още два сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на Наполи Аурелио де Лаурентис е решил да продължи договора на наставника на отбора Дженаро Гатузо. Босът на “небесносините” е доволен от работата на бившия италиански национал и по тази причина е решил да го възнагради с нов контракт, съобщава италианският вестник “Gazzetta dello Sport”.

Гатузо ще остане на чело на Наполи до лятото на 2022-а година, като за работата си ще получава възнаграждение от милион и половина евро на сезон. Самият треньор също с охота се е съгласил да продължи да води клуба. Очаква се тази седмица да стартират преговорите между Гатузо и Де Лаурентис, в които да бъдат изчистени и допълнителните детайли около контракта.

Отборът на Наполи заема 6-то място във временното класиране на “Серия А”. Тимът трудно би се преборил за 4-рото място, което дава право на участие в Шампионската лига, тъй като изостава с цели 9 точки от сензацията на сезона Аталанта. Основната цел пред неаполитанците ще бъде да опазят мястото си в Лига Европа от догонващия Милан, който е само с три пункта по-малко.