Наполи зарадва Диего с разгромна победа… с екипа на Аржентина
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лоренцо Инсиние, Фабиан Руис, Дрис Мертенс и Матео Политани бяха точни за разгрома над Рома

В специална за цял Неапол вечер местният Наполи, пременен в специален екип в памет на Диего Армандо Марадона, разгроми Рома с 4:0 в среща от деветия кръг на италианското първенство.

Наполи зарадва Диего с разгромна победа... с екипа на Аржентина 1

Преди началото на срещата капитанът на неаполитанците Лоренцо Инсиние положи огромен букет в знак на почит към непрежалимата аржентинска икона.

Както всички мачове в кръга пък двата тима загравяха на терена, а на видеостената вървеше незабравимата загрявка на Дон Диего под звуците на шлагера на австрийската банда Оpus – Live Is Life.

Половин час след началото на срещата именно Инсиние, който се сбогува с Марадона с трогателно писмо, откри резултата с брилянтно изпълнен пряк свободен удар.

Двайсетина минути след подновяването на играта испанският полузащитник Фабиан Руис дублира аванса на домакините с прецизен удар извън границата на наказателното поле.

В заключителните акорди на срещата Наполи узакони тоталната си доминация с нови две попадения, дело на Дрис Мертенс и Матео Политани.

Шестата победа от началото на сезона в Серия А позволи на Наполи да се вклини между шампиона Ювентус и Рома на петата позиция, като и трите състави имат по 17 точки.

Тази вечер пък кметът на Неапол Луиджи Де Магистрис потвърди, че клубният стадион вече ще носи името на Дон Диего.

“Имаше много прекрасни идеи, но в крайна сметка името ще бъде: Стадио Диего Армандо Марадона”, оповести Де Магистрис в социалните мрежи.