Напрежение в Пирин – феновете поискаха оставки
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Феновете на смятания за фаворит за промоция в елитния ешелон Пирин (Благоевград) изразиха бурно недоволство от представянето на тима в местното дерби със Септември (Симитли).

Орлетата загубиха гостуването на новака във Втора лига с 2:0 след доста посредствена и безидейна игра, която постави под съмнение ефективността на проведената от мениджъра Уорън Фийни предсезонна подготовка.

Пред около 1200 зрители на “Арена Симитли” домакините, които разполагат със значително по-скромен бюджет, се поздравиха със заслужена победа след попадение на Запро Динев и автогол на вратаря на гостите Петър Петров през първото полувреме.

Антон Карачаканов уцели гредата малко преди почивката, а минути след това бе заменен от Фийни с ход, който предизвика вълнения в съблекалнята на гостите.

Постепенно привържениците на Пирин се изнервиха, виждайки неспособността на своя любим тим да се противопостави на ансамбъла на Иво Тренчев и започнаха да скандират призиви за оставка.

След края на срещата страстите се разгорещиха още повече. Феновете обиждаха северноирландеца Фийни по време на интервюто, което даваше, а малко след това препречиха изхода на стадиона.

Отборът беше засипан с нови обидни скандирания, сред които “Заплатаджии”, “Оставка” и “Елате при нас ако имате смелост”.

В крайна сметка се състоя помирителен разговор с капитана Николай Бодуров, в който той увери феновете, че той и съотборниците му ще направят всичко възможно да извадят отбора от кризата и да спечелят промоция. След диалога автобусът на Пирин бе допуснат да си тръгне към Благоевград.

Изненадващо Септември се изкачи на втора позиция в класирането с шест точки. Тимът от Симитли вече успя да победи и Литекс с 2:0 в първия кръг.

Пирин е едва на 10-о място с четири точки.