Не е за вярване – натискат за трансфер на Роналдо в… Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Футболният свят настръхна след появила се публикация относно възможността Кристиано Роналдо да напусне италианския шампион, за да облече екипа на… Барселона.

Информацията беше разпространена от няколко испански медии, които твърдят, че се позовават на думи на известния журналист Гийом Балаг, близък до агента на португалеца – Жорже Мендеш.

Според Балаг Мендеш е изпратил писма до няколко клуба, в които прави запитване дали се интересуват от възможността да привлекат клиента му.

“Причината, поради която Роналдо е свързван с ПСЖ, е не толкова, защото ПСЖ го искат, а защото на Жорже Мендеш са му дадени инструкции да му търси нов отбор. Видяхме как през последната половин година той бе свързван с Реал, а след това от клуба заявиха, че той няма да се връща”, заяви Балаг.

“Той е предлаган на няколко клуба от МЛС, включително и на Барселона”, гръмна журналистът.

Подобен трансфер би бил изключително интересен от маркетингова гледна точка, тъй като би генерирал огромни приходи за испанския клуб, посочват в Испания. Събирането на двете мегазвезди Лео Меси и Роналдо в един отбор ще бъде нещо нечувано и повече от зрелищно.

Не е за вярване - натискат за трансфер на Роналдо в... Барса 1

Проблем за сделката би била заплатата от 23 милиона евро на 34-годишния футболист, като се очаква към разходите да бъдат добавени и около 100 милиона за откупуването му от Ювентус.

Въпросът, който сега всички задават, е дали каталунците ще рискуват с подобна инвестиция, или ще се придържат към плана си да не харчат огромни суми за футболисти след последните разочарования с Усман Дембеле и Филипе Коутиньо