Нефтохимик уволни Викторио Павлов след ултиматум на играчите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Закотвилият се на дъното на подреждането във Втора лига Нефтохимик уволни старши треньора Викторио Павлов след бурен скандал между наставника и по-голямата част от футболистите.

В осемте си мача в първенството отборът така и не успя да постигне победа, записвайки едва две равенства. Раздялата с Павлов пък идва след отпадането на Нефтохимик от турнира за Купата на България след загуба от третодивизионния Ботев (Ихтиман) с 2:0.

Някои от футболистите в тима обвиниха директно треньора в арогантно и непочтено поведение.

След провала в Ихтиман играчите са поставили ултиматум, заявявайки категорично, че няма да тренират докато Павлов е в клуба. На вчерашното занимание се е появил само един футболист.

По всяка вероятност ролята на Павлов ще бъде поета от Николай Кръстев, който ще оглави тима с временен статут. Ръководството на “шейховете” не изключвало възможността да се довери на него дългосрочно ако бъдат постигнати добри резултати.

Следващият мач на Нефтохимик ще бъде след повече от две седмици – на 17 октомври отборът ще гостува на 10-ия в класирането Струмска слава (Радомир).

Продължителната пауза е следствие на отказа на Витоша да продължи участието си във Втора лига. Именно отборът от Бистрица трябваше да гостува в Бургас в понеделник, а следващия уикенд няма планиран кръг заради мачовете на националните формации.