Нелеп гол помогна на Славия да победи Берое в дебюта на Киров
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Заралии с пета загуба като гости от началото на сезона

Славия постигна трета поредна домакинска победа през сезона, след като се наложи с 2:0 срещу Берое. Попаденията за “белите” реализираха Емил Стоев и Кемело Нгуена. За заралии това беше пореден слаб мач на чужд терен, като те записаха пета поредна загуба и дори назначаването на Николай Киров не им помогна за по-добър резултат като гости.

Славия започна срещата със сериозен натиск и изпълни 6-7 корнера в рамките на първите десетина минути. При статичните изпълнения обаче “белите” не успяваха да затруднят вратаря на гостите Иван Гошев, който днес замени болния Иван Караджов.

В 10-ата минута Стив Траоре имаше шанс да даде аванс на Берое, но първо негов удар бе спасен от Вуцов, а след това офанзивният футболист нацели гредата. При атаката на заралии обаче имаше засада.

Постепенно Берое изравни играта и се опитваше да поглежда към вратата на съперника. Притежанието на топката обаче бе доста в полза на Славия.

Изглеждаше, че първото полувреме ще завърши без попадения, но Славия откри с куризен гол. Груба грешка на вратаря Иван Гошев, който доста време гледаше центрираната по земя топка от Емил Стоев и не понечи да я пресече, като в крайна сметка коженото кълбо влезе в мрежата му – 1:0.

През второто полувреме играта бе равностойна, но Берое не успя да наложи натиск за изравняване на резултата. Домакините стигнаха до второ попадение в 70-ата минута. Рука допусна грешка в овладяването на топката и тя му бе отнета от Кемело Нгуена. Футболистът на “белите” отправи силен удар от 20-на метра и прониза Гошев за 2:0.

Славия не допусна изненада до края на срещата и се поздрави с победата. “Белите” събраха 18 точки в своя актив и са на 6-ото място в таблицата, докато Берое остана с 11 пункта на 10-ата позиция.