google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Квартет на Гладбах и играч на Дортмунд все още "висят" за визитата в българската столица

Швейцария може да пристигне за световната квалификация срещу България без пет от своите водещи футболисти, съобщават медиите в страната на часовниците.

Новият селекционер на Лъвовете Ясен Петров ще дебютира на поста именно в сблъсъка с Кръстоносците, който ще се играе на 25 март на стадион “Васил Левски”.

Неочакван бонус? Петима от швейцарците може да не дойдат в София 1

Все по-голяма става възможността играещите в бундеслигата Ян Зомер, Нико Елведи, Денис Закария, Бреел Емболо и Мануел Аканджи да не бъдат пуснати от своите клубове заради пандемията от COVID-19.

Първите четирима играят за осминафиналиста в Шампионската лига – Борусия Мьонхенгладбах, а Аканджи носи екипа на вече осигурилия си място на 1/4-финалите в най-силния европейски турнир – Борусия Дортмунд.

Спортният шеф на Жълто-черните Себастиан Кел обяви пред “Кикер”, че някои от играчите най-вероятно няма да бъдат пуснати да пътуват и играят за националните си тимове.

“Следим и дискутираме ситуацията с коронавируса всеки ден,” коментира Кел. “Тя се променя постоянно. Може би ще спрем някои играчи…”

В същия тон се изказа и наставника на Гладбах Марко Розе, който заяви, че вероятно клубът ще наложи вето на националните си играчи да пътуват извън страната.