Непобедим! Джокович завладя и Уимбълдън след шоу с Беретини
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сърбинът грабна втори пореден трофей от Големия шлем и общо 20-ти в кариерата си

Новак Джокович е шампионът на Уимбълдън за 2021 година! Сърбинът надви Матео Беретини на финала в Лондон с 3:1 сета (6:7; 6:4; 6:4; 6:3). Това е трети пореден успех на сърбина на този турнир и общо 6-та титла.

Джокович започна с две двойни грешки срещата, но все пак взе първия си сервис-гейм. В четвъртия Ноле получи шанс за пробив, като от първия си шанс не успя, но след това Беретини се пропука и допусна съперника му да поведе с 3:1. Джокович затвърди пробива си за 4:1, а след това се стигна до 5:2, където Ноле отново можеше да пробие и да вземе сета, но италианецът не се предаде и все пак намали до 5:3. От там играта на Джокович тръгна надолу и след отлична игра на Беретини резултатът стана 5:5.

Джокович успя да спре серията на съперника и поведе с 6:5, но се стигна до тайбрек. В него италианецът започна с мини пробив, а след това и го затвърди, за да поведе с 2:0, за да затвори сета в крайна сметка със 7:6 и да поведе.

Във втория сет Джокович проби още при първия си шанс, а след това взе и следващите три гейма, за да поведе с 4:0. Беретини намали до 4:1, но в крайна сметка Ноле не изпусна питомното и затвори сета с 6:4.

В третата част Беретини стартира със сервис и поведе с 1:0, но нов пробив на Джокович доведе нещата до 3:1 за него. Петият гейм влезе в сметката на Беретини, а в шестия Джокович допусна възможност за пробив, но се измъкна и с ас поведе с 4:2. В крайна сметка Беретини не успя да се върне в сета и допусна втори изгубен за 2:1.

Четвъртият сет започна доста  равностойно и набързо се стигна до 3:3. В седмия гейм сърбинът проби, а последната точка дойде след двойна грешка на Беретини, за да се стигна до 4:3 за Ноле, който след това поведе и с 5:3, а с нов пробив затвори и мача с крайното 3:1 сета. С успеха той се изравни по отличия с Роджър Федерер и Рафаел Надал – по 20 титли в турнирите от Големия шлем.