Неприятна новина – Ван Гаал обяви, че е болен от рак
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Предводителят на "лалетата" е сметнал, че е по-добре да не разкрива този факт пред своите футболисти, за да не им повлияе.

Националният селекционер на Нидерландия – Луис Ван Гаал, обяви ужасната новина, че е диагностициран с рак на простата.

Опитният наставник съобщи неприятната вест в предаване по една от местните телевизии, като разкри, че до момента единствено негови роднини и приятели са знаели за тежката ситуация.

“И в двата ми предишни престоя като национален селекционер трябваше тайно да посещавам болницата през нощта, за да не разберат играчите ми. Поне така беше досега. Те си мислеха, че съм здрав, но аз не съм. Смятах, че не трябва да споделям това с хората, с които работя, защото това може да повлияе на техните решения, на решителността им. Затова мислех, че е по-добре да не знаят”, обясни Ван Гаал.

“От рак на простата не се умира, поне в 90% от случаите е така. Но други съпътстващи болести могат да те убият. Моят рак обаче е в доста агресивна форма. Наложи се да се подложа на лъчетерапия 25 пъти. След това трябва да помагаш специални грижи, за да върви животът ти нормално. Аз получавах преференциално отношение в болницата. Позволяваха ми да влизам през задната врата, когато имах преглед, след което веднага ме скриваха в съседната стая. Отнасяха се прекрасно с мен. Разбира се, моите роднини и приятели знаеха за проблема. Фактът, че тази информация не се появи в медиите досега, казва много за хората около мен. Те са страхотни”, каза още специалистът.