Неприятна новина за Юрген Клоп и Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят на Ливърпул Диого Жота няма да се завърне в игра през януари

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп няма да може да разчита на офанзивния футболист Диого Жота до края на януари. Бившият играч на Уулвърхямптън е извън строя пет седмици, след като получи травма в коляното от последния двубой на “червените” Шампионска лига срещу Мидтиланд на 9-и декември.

Английски журналисти съобщават, че Жота все още не се е възстановил. Нападателят почти сигурно няма да вземе участие за Ливърпул до края на месец януари, като към този момент продължава да носи „ботуш”, който спомага да предпазване на излишните движения в контузеното му коляно.

Липсата на Диого Жота за Ливърпул е много голяма. След трансфера си от Уулвс, футболистът се утвърди като ключова фигура за “червените”. Без него, Ливърпул има едва едно отбелязано попадение в последните четири двубоя в първенството, а в тези срещи мърсисайдци имат три равенства и едно поражение. В последния си мач в лигата, шампионите направиха реми 0:0 срещу Ман Юнайтед и останаха на три точки зад “червените дяволи” в битката за титлата.

Диого Жота е изиграл 9 мача за Ливърпул в първенството през сезон 2020/21, като има 5 попадения на сметката си. 24-годишният португалец вкара и 4 гола в Шампионска лига в 6 участия, което подчертава колко важен футболист е за “червените”.