google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двете страни преследват втората си победа на Световното в Катар

Нидерландия ще се изправи срещу Еквадор днес от 18:00 ч. наше време като и двете страни ще търсят втората си победа на Мондиал 2022. “Лалетата” започнаха с триумф над Сенегал с 2:0, докато южноамериканците сразиха Катар със същия резултат на старта на турнира.

И двата отбора влизат във втория си мач, знаейки, че победа ще ги класира на 1/8-финалите. Нидерландия имаше трудности срещу Сенегал и трябваше да чака почти до края на мача, когато страхотен пас на Френки де Йонг разкъса отбраната на съперника и Коди Гакпо с глава се разписа за 1:0. Дълбоко в добавеното време Дейви Клаасен добави втори гол за “лалетата”. Нидерландия е в ролята на фаворит срещу Еквадор, но няма как да не обърнем внимание на силата в защита на южноамериканците. Те не са допуснали гол в седем поредни двубоя, като за този период срещнаха и много от участниците на Мондиал 2022.

В първия мач срещу Катар, дори срещата да беше и 200 минути, никога не изглеждаше вероятно катарският тим да отбележи на Еквадор. Възпитаниците на Хулио Алфаро контролираха играта, а Енер Валенсия блесна с две попадения преди почивката. Той ще бъде основната заплаха за отбраната на “лалетата” в предстоящия мач. Еквадор ще се надява да бъде отново на добро ниво в отбрана, за да вземе нещо от срещата. Тестът Нидерландия ще бъде много по-сложен за южноамериканците, но те ще вярват в шансовете си за положителен резултат.