Никой в Ла Лига не иска титлата – Барса се издъни срещу Гранада
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Каталунците допуснаха пълен обрат на "Камп Ноу" и останаха трети в класирането, вместо да излязат лидер с една точка

Пореден невероятен обрат на нещата се случи в испанската Ла Лига, след като третият в класирането Барселона допусна шокираща загуба с 1:2 от Гранада на своя “Камп Ноу” в мач от 33-ия кръг. Победа за днешния домакин щеше да значи излизането им на първото място и то с една точка аванс пред Атлетико (Мадрид) и на три пред Реал (Мадрид).

В същия кръг “дюшекчиите” загубиха с 1:2 от Атлетик Билбао, а съгражданите им завършиха наравно с Реал Бетис, което даде златен шанс на Барса, но и те “отказаха” да се качат на върха пет кръга преди края.

Макар че първи поведоха в резултата обаче, Меси и компания допуснаха пълен крах в рамките на 13 минути.

Мачът започна много активно за домакините и в 23-та минута натискът им даде резултат. Антоан Гризман изпрати отличен извеждащ пас към Лионел Меси, който нямаше как да сбърка и заби топката в долния десен ъгъл.


В 36-та аржентинецът засече центриране в наказателното поле, но прати топката на сантиметри от лявата греда. След почивката Гризман пробва изстрел от границата на пеналта, но също много близко покрай целта. В 53-та Роберто пробва късмета си с от воле и топката прелетя над напречната греда.

Пропуските на Барса натежаха в 63-та минута, когато Гранада изравни. Дарвин Мачис засече по отличен начин центриране в наказателното поле на Барса и с перфектен изстрел изравни.

Роналд Куман беше бесен на съдията три минути по-късно и Пабло Гонзалес Фуерте го изгони. Това разклати още повече домакините и в 79-та минута обратът им стана пълен. Адриан Марин центрира отлично пред Тер Стеген, където най-съобразителен беше Хорхе Молина, засичайки топката с глава.


Така Барселона остава трети с 71 точки – толкова, колкото има и вторият Реал (Мадрид), а Атлетико остава лидер със 73 пункта. Гранада пък остава осми, но вече на само четири точки от зона “Европа”, където е Виляреал.