Нов срам за Шалке 04 в Бундеслигата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шалке 04 записа нова срамна загуба в “Първа Бундеслига”, след като отстъпи с 0:3 на Аугсбург в мач от 27-ия кръг на първенството. Преди седмица “кралскосините” загубиха с 0:4 при визитата си на Борусия Дортмунд при подновяването на първеството.

Головете за Аугсбург в днешния мач на “Фелтинс Арена” реализираха Едуард Льовен, Ноа-Джоел Саренрен-Базее и Серхио Кордова. С този си успех баварският тим прогресира до 12-ото място в класирането с актив от 30 точки, докато Шалке остана на 8-ата позиция с 37 пункта.

С победата днес тимът на Аугсбург сложи край на серията си от 4 поредни загуби в Бундеслигата. Мачът започна много добре за гостите, които откриха резултата в 6-ата минута с попадение на Льовен директно от пряк свободен удар. В 28-ата минута Шалке направи най-добрата си атака като удар на Раби Матондо бе спасен с крак от вратаря на съперника.

Аугсбург се представи много по-добре през втората част и не остави шансове на своя съперник. След няколко пропуснати шанса, в 76-ата минута Саренрен-Базее направи 2:0 след грешка на Салиф Сане. Баварците направиха успеха си класически с попадение на Серхио Кордова в продължението на двубоя.

Така отборът на Шалке 04 записа осми пореден мач без успех в Бундеслигата и трето поражение в изминалите четири кръга. Аугсбург пък надигна глава след победата в Гелзенкирхен и надали ще има проблеми да оцелее в елита.