Нов супер мач на Ман Юнайтед и класическа победа срещу Астън Вила
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Манчестър Юнайтед спечели с 3:0 гостуването си на Астън Вила в двубой от 34-ия кръг на английската Висша лига.

Попаденията за “червените дяволи” реализираха Бруно Фернандеш, Мейсън Грийнууд и Пол Погба. Това бе четвърти пореден успех за Юнайтед в “Премиър Лийг” като тимът се доближи само на точка до топ 4.

Домакините започнаха срещата в схема 4-4-1-1, като Самата и Грийлиш действаха в предни позиции. В халфовата линия започнаха Ел-Гази, Луис, МакГин и Трезеге, а в отбрана четворката бе Конса, Хаус, Мингс и Тейлър. На вратата стартира опитният Пепе Рейна.

За Ман Юнайтед на вратата започна Де Хеа, а пред него стартираха Шоу, Магуайър, Линдельоф и Уан-Бисака. В халфовата линия Оле Гунар Солскяер заложи на Матич, Погба и Фернандеш, а в нападение действаха Грийнууд, Марсиал и Рашфорд.

Първото полувреме беше доста равностойно, като Астън Вила стартира двубоя по-добре. Джак Грийлиш имаше първият по-добър шанс за гол, но стреля от воле в аут. В 25-ата минута ‘виланите’ пропуснаха страхотен шанс за гол чрез Трезеге. Египетският национал отне топката на Пол Погба и излезе на чиста позиция, но шутът му мина на сантиметри от гредата.

В 26-ата минута Манчестър Юнайтед получи малко спорна дузпа за нарушение на Конса срещу Бруно Фернандеш в наказателното поле. “Червените дяволи” излязоха напред в резултата, след като Фернандеш не пропусна от бялата точка, реализирайки 7-ия си гол в своя мач номер 10 във Висшата лига.

След откриващото попадение, играта на гостите се подобри и те доминираха. Пепе Рейна спаси вратата си от второ попадение след добра намеса при удар на Марсиал, а малко след товоа удар на Бруно Фернандеш с глава мина над вратата.

В края на първото полувреме “червените дяволи” удвоиха аванса си. Младият талант Мейсън Грийнууд отбеляза деветия си гол в първенството, разписвайки се след асистенция на Антони Марсиал – 0:2.

Четири минути след подновяването на играта удар на Уан-Бисака мина покрай вратата на Рейна. В 57-ата минута попадение на Рашфорд бе отменено поради засада. Минута след това обаче Юнайтед вкара трети гол чрез Пол Погба, който се разписа след центриране от корнер на Фернандеш – 0:3.

В 61-вата минута Марсиал можеше да вкара четвърти гол за гостите, но ударът му срещна гредата. В следващите минути гостите направиха много смени като в игра се появиха Дан Джеймс, Фред, Брандън Уилямс, Скот Мактоминей и Одион Игало. До края на срещата не се случи нищо интересно и резултатът остане непроменен.

С този си успех отборът на Манчестър Юнайтед се доближи на точка до четвъртия Лестър и е на два пункта зад третия Челси. Съставът на Астън Вила заема 19-ото място във временното класиране с актив от 27 точки, като е на 4 пункта от спасителната зона.