Нов в ЦСКА София жегна премиера:”Само трябва да свикна с пътищата ви”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новото попълнение на ЦСКА София Юрген Матей направи интересно изказване, което със сигурност няма да се понрави на влюбения в родното пътно строителство в последно време министър-председател Бойко Борисов.

Снажният холандски бранител се изказа ласкаво за посрещането си на “Българска армия”, както и за живота в България.

“Досега наистина съм живял само в Нидерландия,” сподели екс-защитникът на Екселсиор и Спарта (Ротердам). “До момента обаче всичко е нормално за мен. Хората в България са приятелски настроени, животът е добър. Приспособявам се бързо и на този етап всичко е окей.”

Запитан какво все пак не му се нрави у нас Матей заяви:

“Трябва да свикна с пътищата ви само. В Нидерландия те са перфектни. Караш към дома и няма проблем…”

Матей изрази мнението и си за нивото на родното първенство, както и за различията между българския и холандския футбол.

“Различно е,” продължи той. “В Нидерландия стремежът е топката да се държи възможно най-дълго. Но дори когато играеш добре, можеш и да загубиш при такъв тип игра.

“В родината ми хората обаче са доволни от стила. Харесват го. В България виждам, че футболистите буквално воюват за всеки сантиметър на терена. И това ми харесва.

“Има още една голяма разлика – в Нидерландия футболът е по-техничен. Тук се набляга на битката. Все едно да сравнявам юноши и мъже. Футболът е за мъжете. В Нидерландия футболът понякога е твърде мек.”

Матей не скри и възторга си от феновете на ЦСКА София, сравнявайки дербито с Левски с това между големите нидерландски съперници Аякс и Фейенорд.

“Първият мач, който гледах, беше срещу Левски,” сподели Матей. “Много ми хареса, защото феновете бяха наистина активни и много шумни. Определено беше супер.

“Дербито в България е като Фейенорд – Аякс. Може да се сравни. Приятно беше да се гледа, защото имаше всичко на терена.”