Нова лекция на Наполи срещу Аякс прати италианците на 1/8-финал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Пертенопеите" си гарантираха място на елиминациите след 4:2 на "Диего Марадона"

Наполи успя да победи с 4:2 Аякс в мача си от 4-ия кръг на Шампионската лига. “Пертенопеите” отново показаха зашеметителен футбол на “Стадио Диего Армандо Марадона” и успяха да станат първият отбор този сезон, който си гарантира място на 1/8-финалите.

Мачът в Неапол започна в атомно темпо за домакините, които откриха в 4-та минута. Ървин Лозано проби отдясно, навлезе към центъра, където комбинира с Жиелински, а той копна топката над защитата отново за мексиканеца, който с глава прехвърли стража на гостите за 1:0.

В 16-та минута Наполи вече водеше с 2:0. Кварацхелия комбинира отлично на двойно с Оливера и пусна пас към Распадори, който в наказателното поле спря кълбото и с мошен шут с левия крак матира Пасвер в горния десен ъгъл.

Само четири минути след почивката Аякс намали изоставането си след центриране в наказателното поле и мощен изстрел с глава на Клаасен, който остави Мерет безпомощен. След час игра обаче Наполи си спечели дузпа след игра с ръка на Тимбер, а Кварацхелия беше точен от 11-те метра.

Аякс също получи наказателен удар в 82-та минута и Бъргвайн беше точен за 3:2, но всичко се реши в 90-та минута, когато Виктор Осимен се възползва от фрапантна грешка на Дейли Блинд и сам срещу вратаря нигериецът не сбърка за крайното 4:2.

Така момчетата на Лучано Спалети събраха 12 точки на върха в група А, оставяйки Ливърпул зад себе си със 6, а Аякс е с три на третото място, което гарантира на “пертенопеите” поне второто място в групата и класиране за последните 16 в турнира.