Нова шампионска победа на Реал Мадрид с нов гол от дузпа на Рамос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели гостуването си на Атлетик Билбао с 1:0 в двубой от 34-ия кръг на испанската “Ла Лига”. Единственият гол в мача вкара Серхио Рамос с попадение от дузпа в 73-ата минута. Така във втори пореден двубой капитанът на “белия балет” носи успеха на своя тим с гол от бялата точка, след като го направи срещу Хетафе в миналия кръг.

Визитата на “Сан Мамес” бе един от най-трудните мачове на Реал до края на сезона, но възпитаниците на Зинедин Зидан спечелиха трите точки. Така Реал Мадрид вече има 7 пункта аванс пред Барселона, който тази вечер гостува на Виляреал.

Наставникът на Реал – Зинедин Зидан, заложи на схема 4-3-3 като атаката на тима бе водена от Родриго, Бензема и Асенсио. В халфовата линия за гостите започнаха Валверде, Каземиро и Модрич, а в защита действаха Марсело, Едер Милитао, Рамос и Карвахал, докато на врата ба Куртоа.

Атлетик Билбао пък започна мача в схема 4-2-3-1 като на върха на нападението бе Раул Гарсия, а зад него действаха Инаки Уилямс, Иниго Кордоба и Икер Муниаин.

Реал Мадрид имаше първият по-добър шанс за гол в мача, като Карим Бензема пропусна да се разпише в 4-ата минута. Малко след това Инаки Уилямс стреля към вратата на гостите, но ударът му бе блокиран. В 17-ата минута Тибо Куртоа направи страхотно спасяване при удар на Раул Гарсия.

В 22-рата минута Родриго стреля с глава в аут след центриране на Марко Асенсио. В следващите минути играта на “Сан Мамес” бе равностойна и нямаше много положения пред двете врати. В края на първата част Бензема стреля с глава опасно покрай десния страничен стълб на вратата на домакините.

В началото на втората част Лука Модрич отправи удар към вратата на домакините, но стражът на баските нямаше проблеми да спаси. В 54-ата минута неговият колега Тибо Куртоа се намеси много добре при атака на Билбао и не позволи на топката да стигне до Инаки Уилямс.

В 70-ата минута Дани Гарсия наруши правилата срещу Марсело в наказателното поле и Реал получи дузпа. Зад топката застана капитанът Серхио Рамос, който не остави шансове на вратаря на домакините и “белият балет” поведе с 1:0.

Малко след попадението Рамос настъпа Раул Гарсия в наказателното поле на Реал, но реакция от съдиите и ВАР нямаше. В 85-ата минута Гарсия отправи шут към вратата на Куртоа, но много неточно. В добавеното време Атлетик хвърли всички сили да изравни, но до попадение не се стигна и Реал се поздрави с успеха, с което вече има 7 точки аванс пред Барселона на върха в класирането.