Нови 14 положителни проби за коронавирус във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нови 14 положителни проби за коронавирус са установени в клубовете от Висшата лига, които са регистрирани само в 12 клуба, според The Telegraph. Цифрите към момента са неофициални, като новият сеозон в “Премиър Лийг” ще започне на 12 септември и тогава се очаква редовно да има тестове и информация за броя заразени с Covid-19.

Клубовете се опасяват, че случаите на коронавирус могат да нараснат, след като през последните седмици играчите бяха на почивка и то със съперници от други клубове. Някои, включително Джак Грилиш и Джеймс Мадисън, споделиха снимки в Instagram, на които се наслаждават на малкото свободно време. Полузащитникът на Челси Мейсън Маунт също беше заснет на снимка да почива с Деклан Райс от Уест Хем на гръцкия остров Миконос.

Нови 14 положителни проби за коронавирус във Висшата лига 1

Повечето клубове възобновиха тренировките тази седмица, като Ливърпул отчете един положителен случай след пристигането си в предсезонната база в Австрия.

Броят на положителните случаи на Covid-19 е непропорционално висок в сравнение с 30-те положителни случая от около 35 000 тестове, проведени по време на рестарта на Висшата лига. Играчите от Висшата лига на Англия спазваха строги указания в битката с коронавируса, но след края на сезона са пуснати в почивка от клубовете, за да разпуснат преди старта на новата кампания в средата на септември.