Новина от Пловдив – Самуилов се оттегли от Ботев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов използва официалния сайт на Канарчетата, за да обяви оттеглянето си от клуба броени седмици преди началото на новия футболен сезон.

Преди десетина дни феновете на “жълто-черните” поискаха оставката на Самуилов, обвинявайки го в недалновидно управление на клуба.

7 Спорт ви предоставя изявлението без редакторска намеса:

СКЪПИ БОТЕВИСТИ,

Винаги съм бил честен и открит с Вас, така ще бъда и занапред. Пандемията от коронавирус, която обхвана света, постави на изпитание здравните системи. Сега сме изправени пред преодоляването на задаващата се в световен мащаб финансова-икономическа криза. Пред мен вече стои не по-малко тежката отговорност да съхраня и опазя работни места и сигурността на много семейства. Преминаването през този труден за икономиката период налага да се посветя изцяло на своите бизнес начинания, което ще попречи да бъда достатъчно ангажиран и полезен при решаването на ежедневните задачи, свързани с ПФК “Ботев Пловдив“.

Затова на заседанието на ръководството, проведено във вторник обявих решението си да се оттегля окончателно от поста председател на Съвета на директорите. Напускам достойно, без да влизам в интриги и да изричам лоши думи. Ще продължавам да помагам на клуба, защото неведнъж съм казвал, че за мен ПФК “Ботев Пловдив” преди всичко е кауза, която дълбоко пазя в сърцето си!

САМО БОТЕВ!

С уважение,
Георги Самуилов