Новият спортен министър обеща да помага и на ЦСКА, и на Левски
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Радостин Василев увери, че ще направи всичко възможно за изграждането на нов национален стадион

Новият спортен министър Радостин Василев заяви, че ще положи усилия да помогне както на ЦСКА София за проблема със спортните бази, така и на Левски, който според него бил в затруднено положение.

“Първо ще направим среща с ОСК на ЦСКА, тъй като спрях търга за техните бази. После ще поканя ръководството на ЦСКА, дори Гриша Ганчев, който имаше претенции към дружеството, което е отговорно за “Българска армия” и Панчарево.

“Паралелно с това ще поканя и ръководството на Левски. Трябва да покажем еднакво отношение към всички, защото явно имат затруднения. Ще се опитам да съм полезен на всички клубове.

“Вчера поканих директора на трите дружества, които стопанисват спортните бази. Получих същата информация, каквато беше обявена пред медиите.

Той увери, че Министерството на спорта ще съдейства по всякакъв начин, който е законосъобразен.

„Виждал съм договора за наем на ЦСКА. Този договор не е тайна и ще преценим дали може да го публикуваме, за да се види всичко. Има комисия, която преценява кои инвистиции могат да се приспаднат. За мое нещастие този казус е от 4-5 години и нямам представа защо е оставен толкова дълго. Оттук нататък казусът ще е публичен.

„Смятам, че държавата пречи не само по отношение на стадиона на ЦСКА, а пречи на спортистите, на федерациите и на клубовете. Докъде пречи умишлено, докъде от некомпетентност. Забележете нашите съседи.

“Те също имат зелена сделка, също имат организации, които се грижат за околната среда, но успяват да подобрят своята инфрасктуктура. На нашия национален стадион е бил ремонтиран преди 20 години и не отговаря на средно европейско ниво. Не мога да приема при целия този разход и грабеж не е имало пари за спорт.

Той увери, че в своя мандат ще направи всичко възможно, за да бъде изграден нов Национален стадион, което е залегнало в коалиционното споразумение.