Нулево реми класира Ювентус на финала за Купата, Роналдо пропусна дузпа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ювентус се класира за финала на Купата на Италия след нулево реми в реванша срещу Милан на “Алианц Стейдиъм” при завръщането на футбола на Ботуша. Първият двубой между двата отбора на “Сан Сиро” завърши наравно 1:1 и с гол на чужд терен “бианконерите” елиминираха своя противник.

В първия мач от над 3 месеца насам за Ювентус, наставникът Маурицио Сари заложи на схема 4-3-3. На вратата стартира Буфон, а пред него бяха Данило, Де Лихт, Лео Бонучи и Алекс Сандро. В средата на терена Сари заложи на Матюиди, Пянич и Бентанкур. Нападението на Ювентус бе водено от Кристиано Роналдо, Паоло Дибала и Дъглас Коста.

От друга страна, Милан започна в схема 4-4-1-1 с Анте Ребич на върха на атаката. Хърватският национал имаше подкрепата на Бонавентура. В средата на терена за Милан започнаха Кесие, Бенасер, Пакета и Чалханоглу. Пред вратаря Донарума, Стефано Пиоли се довери на Андреа Конти, Симон Кяер, Алесио Романьоли и Давиде Калабрия.

“Бианконерите” започнаха по-силно мача и можеше да поведат след само 120 секунди игра. Алекс Сандро пусна отличен пас към Дъглас Коста, чийто удар мина много близо до очертанията на вратата. В 5-ата минута Пауло Дибала пробва да затрудни Донарума, но ударът му бе блокиран.

В 14-ата минута Ювентус получи отлична възможност да открие резулата. Андреа Конти игра с ръка в наказателното поле и след намеса на “ВАР” домакините получиха дузпа. Зад топката застана звездата на тима Кристиано Роналдо, но ударът му срещна гредата, като по този начин резултатът остана 0:0.

Секунди след това Антер Ребич направи невероятна групост. Той скочи и изрита грубо Данило в гърдите, а главният съдия не се поколеба и вдигна червен картон на хърватина. Така Милан остана с човек по-малко на “Алианц Стейдиъм” още в началните минути на сблъсъка.

В следващите минути имаше малко интересни положения. Чак шест минути преди края на първата част Кристиано Роналдо стреля опасно, но Джанлуиджи Донарума се намеси добре. До края на първото полувреме нямаше работа за двамата вратари и двата отбора се прибраха на почивка при нулево реми.

Четири минути след подновяването на играта Пауло Дибала стреля покрай вратата на “росонерите”. В следващите минути Дибала продължи да бъде активен и да тормози отбраната на съперника, а Кристиано Роналдо бе незабележим.

Доста изненадващо Ювентус не успяваше да създаде чисти положения за гол пред вратата на “червено-черните” . В 75-ата минута “росонерите” погледнаха към вратата на съперника с удар на Чалханоглу от далеч, но Буфон не бе затруднен.

В 80-ата минута Паоло Дибала получи отличен пас и шутира опасно в левия ъгъл на вратата, но Донарума предотврати попадението. В оставащите минути гол на “Алианц Стейдиъм” така и не падна, като по този начин Ювентус се класира на финала за “Копа Италия”.