Нурмагомедов срещу Гейджи на мистериозния боен остров?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

В събота Джъстин Гейджи си извоюва мач за титлата в леката категория на UFC след атрактивна победа срещу Тони Фъргюсън. Големият въпос обаче е кога ще се проведе двубоя. Президентът на организацията Дейна Уайт хвърли светлина по въпроса и заяви, че битката може да се случи още през лятото на тайнствения боен остров, който организацията започна да подготвя след началото на глобалната пандемия от COVID-19.

“Не знам дали Нурмагомедов и Гейджи ще са първите там, но ще бъдат на бойния остров, освен ако някак си чудодейно светът не влезе в ритъм по-бързо, отколкото аз си мисля,” сподели Уайт.

Уайт допълни, че островът ще започне да функционира официално от следващия месец, но едва ли сблъсъкът в лека категория ще се състои през юни, защото Гейджи се нуждае от период за възстановяване и в скорошно изявление обяви, че е готов да се върне през август или септември.

“Надявам се островът да е готов до средата на юни и може да провежда битки през уикендите,” допълни Уайт.

Проектът за боен остров има за цел да помогне чуждестранните бойци, които имат проблеми с влизането в САЩ заради пандемията от коронавирус. Нурмагомедов бе закотвен в Русия заради забраната за пътуване и не успя да се бие с Тони Фъргюсън в главния двубой на UFC 249, който в крайна сметка се проведе успешно миналия уикенд. Дагестанецът не е влизал в клетката от последната си защита срещ Дъстин Порие на UFC 242 в Аби Даби.

Междувременно ирландската ММА звезда Конър Макгрегър продължава да провокира и насочва вниманието към себе си. След като неколкократно заяви, че той  готов да се бие с Гейджи, защото Нурмагомедов не е готов за това, сега Конър нападна Джъстин вербално и обяви, че ще си направи колие от зъбите му след евентуален техен двубой.  Паралелно ирландецът посочи, че Джъстин не бива да се притеснява от боя с Хабиб, защото той е еднообразен и може единствено да “прегръща крака”, което беше намек за тактиката на шампиона в леката категория да използва основно борба в хода на мачовете си. Това разбира се изиска моментална реакция от Дагестан, която дойде без закъснение. Нурмагомедов написа в социалните мрежи:

“Прегръщам крака ли? Ти май забрави, че те нокаутирах или пишеш тези постове пиян? Победих те в стойка, разглобих те на земята и абсолютно те унищожих в граплинга. Едвам се докопваше до малко въздух и накрая се предаде. Не забравяй думите си ‘това е само бизнес’.”

Макгрегър не остана длъжен и публикува емблематичната снимка на Нурмагомедов със своите съотборници във ваната:

“Да, прегръщаш крака. Прегръщаш крака и си взимаш баня с малки вани с група мъже, докато пипаш краката им. Какво по дяволите става тук?”

По-късно Макгрегър допълни словесната тирада с още един пост, който обаче беше изтрит впоследствие:

“Как може в тази страна да се наказват хомоксексуалистите, като в същото време заключвате жените и децата си у дома и се впускате в такива дейности. Само мъжаги. Малко е странно.”

Спорът завърши с лаконичен коментар от страна на Нурмагомедов:

“А ти не прегръщаш ли крака?”

Последната битка на Макгрегър беше срещуДоналд “Каубоя” Серони, която приключи в първия рунд и ирландецът триумфира сле впечатляваща ударна комбинация и технически нокаут. В момента Конър изрази желание за завръщане в клетката. Има ли кой да го чуе по високите етажи на UFC и в крайна сметка той да получи атрактивно предожение през лятото. Вероятно Дейна Уайт вече има нещо предвид.