google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Световният шампион с Аржентина Родриго де Пол е трансферна цел на "свраките"

Нюкасъл има голямо желание да разполага с аржентинския национал Родриго Де Пол в своите редици. 28-годишният футболист спечели световната титла с Аржентина през зимата и играе на добро ниво в Атлетико Мадрид, но може да смени клуба през лятото.

Де Пол се присъедини към мадридския клуб през лятото на 2021 г. от Удинезе. Атлетико плати около 40 милиона евро за услугите на 28-годишния футболист. Той участва в над 80 мача за отбора на Дейго Симеоне и  има 15 гола. Хората в клуба обаче смятат, че аржентинецът не е направил достатъчно. 28-годишният футболист не оправда очакванията, които всички имаха, когато го доведоха в клуба. Въпреки че на моменти беше сензационен, аржентинският национал не успя да бъде достатъчно постоянен, според треньорския щаб.

През текущия сезон Де Пол участва в 34 мача и има 9 гола. Въпреки че е на терена от над 2000 минути, 28-годишният халф вече не е с гарантирано титулярно място в тима на Симеоне. Аржентинският национал обаче имаше изключително Световно първенство с Аржентина и със сигурност доста клубове следят изявите му.

Нюкасъл желае да привлече 28-годишния футболист в редиците си. “Свраките” се справят страхотно през този сезон. Те вероятно ще участват в Шампионската лига през следващата кампания и техният мениджър Еди Хоу има желание да подсили отбора си, за да бъде конкурентен както във Висшата лига, така и в най-авторитетния клубен турнир в Европа.