google новини лого Последвай ни
Добави коментар
За лисиците остана минимална надежда за оцеляването им във Висшата лига, но вече нищо не зависи от тях

Отборите на Нюкасъл и Лестър Сити завършиха при нулево реми в среща от програмата на 37-ия кръг на Премиер лийг. “Свраките” бяха доминиращият тим на терена и търсеше много по-активно успеха от първата до последната минута на двубоя.

“Лисиците”, които са водени от Дийн Смит, дори не записаха точен изстрел по посока домакинската мрежа. По този начин Нюкасъл вече е с актив от 70 точки, което значи, че дори да бъдат изпреварени от Манчестър Юнайтед, отборът от английския север осигури мястото си в Топ 4 и ще играе в Шампионската лига през следващата кампания, поради разликата от 4 точки с 5-ия Ливърпул кръг преди края.

За Лестър пък ситуацията остава все така тъжна и критична. Шампионите от преди няколко години са на опасната 18-а позиция, с 2 пункта по-малко от 17-ия Евертън, като вероятността за изпадане е повече от голяма. Следващия последен кръг в Англия Евертън се изправя срещу Борнемут, а Лестър ще приеме Уест Хем и надеждата ще е “черешките” да победят “карамелите” от “Гудисън Парк”, а Лестър да вземе трите точки от “чуковете”.