Нюкасъл подготвя подобрена оферта за една от звездите на Лестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нюкасъл Юнайтед подготвя подобрена оферта за подписа на Джеймс Мадисън

Според журналиста на CBS Sports Бен Джейкъбс, Нюкасъл Юнайтед е превърнал английския национал Джеймс Мадисън в своя приоритетна трансферна ца цел за лятото. “Свраките” са готови да продължат преговорите с Лестър за потенциална сделка за 25-годишния футболист и планират да направят подобрена оферта за полузащитника.

Мадисън се присъедини към Лестър Сити през 2018 г. и оттогава има 171 мача за “лисиците”, като е допринесъл директно за 77 гола (45 гола, 32 асистенции). Въпреки проблемите с контузии и непостоянството през последните няколко сезона, Мадисън все още има сериозни претенции да бъде най-добрият играч на Лестър. През миналия сезон английският национал вкара 12 гола и направи осем асистенции само в английския първенство.

Доброто му представяне събуди интереса на няколко клуба, включително Нюкасъл Юнайтед. Лестър вече отхвърли първоначалната оферта на “свраките” от около £40 милиона за атакуващия полузащитник . “Лисиците” отчаяно се опитват да задържат ключовия си играч и няма да са склонни да го продадат на пряк съперник от Висшата лига.

Шампионите на Висшата лига за сезон 2015/16 са поставили цена от £60 милиона на Мадисън и същевременно планират да му предложат страхотен нов договор с надеждата да го убедят да удължи престоя си на “Кинг Пауър Стейдиъм”. В момента Мадисън, който има само две години от текущия си договор, е готов да се премести на “Сейнт Джеймсис Парк”, тъй като е заинтригуван от проекта на Нюкасъл.