Нюкасъл разби Брайтън и мечтата за ШЛ е все по-близо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Две асистенции на Киърън Трипиър помогнаха за изразителна победа на Нюкасъл срещу Брайтън

Нюкасъл направи изключително важна крачка към мечтано класиране в Шампионската лига, след като разби с 4:1 Брайтън като домакин в отложен мач от 25-ия кръг. “Свраките” са с 69 точки в таблицата и водят с три пред Манчестър Юнайтед, който обаче е и с мач по-малко. Равен по двубои с Нюкасъл е петият Ливърпул, който има още една точка пасив и малки шансове да настигне четвъртия.

Нюкасъл откри в 22-та минута на “Сейнт Джеймсис Парк”, когато Киърън Трипиър центрира в наказателното поле и Денис Удав си отбеляза автогол с глава. Домакините стигнаха до още един гол в добавеното време на първото полувреме, когато ново центриране на Трипиър бе посрещнато с глава от Дан Бърн, който бе точен за 2:0.

Брайтън върна един гол чрез Ундав в началото на второто полувреме, но в заключителните минути Нюкасъл отбеляза две попадения. Калъм Уилсън преодоля вратаря на гостите един на един в 90-ата минута, а една по-късно Бруно Гимараеш се разписа от близко разстояние за крайното 4:1.

До края на кампанията Нюкасъл ще се изправи срещу Лестър като домакин и срещу Челси като гост. Брайтън пък е шести и се бори за място в Лига Европа.