Нюкасъл спъна сериозно Лестър в битката за ШЛ с четири гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Свраките" изиграха много силен мач на "Кинг Пауър" и официално са сигурни за бъдещето си в елита и за следващия сезон

Нюкясъл нанесе звучен шамар по Лестър и амбициите на “лисиците” за финиширане в топ 4 на Висшата лига, след като в мач от 35-ия кръг “свраките” победиха с 4:2 на “Кинг Пауър Стейдиъм”.

Срещата започна обещаващо за гостите и още в 17-та минута Сейн-Максимилиан можеше да открие със силен шут към левия ъгъл, но Шмайхел показа завиден рефлекс и изби.
Нюкасъл спъна сериозно Лестър в битката за ШЛ с четири гола 1
В 22-та минута обаче Нюкасъл отбеляза. Калъм Уилсън се възползва от огромна грешка на защитата в синьо и от близка дистанция прати топката в мрежата.

Само три по-късно Фофана се озова на непривична за него позиция зад гърба на защитата и сам срещу вратаря, но изстрелът му беше спасен от Дубравка.

Десет минути преди почивката Нюкасъл удари за втори път. Ричи центрира отлично от корнер и Пол Думет надскочи всички в малкия пеналт, за да забие топката покрай Шмайхел, който просто нямаше какво да стори.


В самия край на полувремето Ихеаначо и Варди имаха отлични шансове да намалят изоставането на своя тим, но направиха пропуски.

След почивката “свраките” прдоължиха по-добрата си игра в атака и в 65-та минута направиха аванса си класически. Калъм Уилсън получи топката на скорост, изправи се очи в очи със Шмайхел и след като успя да го заобиколи, прати топката под плонжа му. В 74-та отново Уилсън беше близо до хеттрик, но ударът му срещна страничната греда.

Секунди по-късно обаче той вкара третия си гол, след като той пръв стигна до спорна топка в пеналта и я прати неспасяемо във вратата.

Десет минути преди края Олбрайтън намали изоставането на Лестър, след като Варди го намери с отличен пас и той беше безпогрешен. В 87-та минута и Ихеаначо вкара, за да намали до 2:4, но това беше всичко, което домакините можаха да направят пред вратата на “свраките”.

Така Лестър остава на третото място с 63 точки и може да бъде изпреварен от Челси, който е на две зад тях и играе с лидера Манчестър Сити в събота. Нюкасъл пък е вече 13-ти с 39 точки и вече официално е сигурен оставащ във Висшата лига и догодина.