Обещания към Ботев Пловдив да играе на “Колежа” през февруари 2023 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Дано да направим така, че в първия домакински двубой на отбора през февруари Ботев да играе срещу Локо София на "Колежа".

Изпълнителният директор на строителната фирма, която работи по стадион “Христо Ботев” в Пловдив – Илиян Филипов, заяви, че е поел ангажимент пред ръководството на “канарчетата” отборът да започне да играе мачове на “Колежа” от месец февруари 2023 г.

Филипов разясни, че има сериозно количество дублирани позиции в проектите, входирани от арх. Георги Савов в Община Пловдив, а поради тази причина все още не може да се направи точна количествено-стойностна сметка. На подобно мнение е бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който следи строителството на “Колежа” в качеството си на експерт.

“Когато видях количествено-стойностната сметка, се хванах за главата. 25 процента от позициите в нея се припокриват. Не е коректно направена. Кметът на Пловдив нареди от утре работна група да оправи всичко по най-бързия начин, за да видим какво се случва. С това е запознат и Николай Нанков и затова той днес не присъства на срещата. Срокът, в който трябва да се оправи количествено-стойностната сметка е една седмица”, заяви Филипов.

Филипов обяви, че днес ще се срещне с ръководството на Ботев Пловдив и ще се обсъждат всички възможности. Филипов разясни, че предстои първия етап от лицензирането на съоръжението, а едва когато бъде завършен в цялостен вид, стадионът ще може да покрие и категория 4 по изискванията на УЕФА.

“Днес имам среща с ръководството на Ботев. Те искат да разберат какво се случва и да направим така, че в първия домакински двубой на отбора през февруари Ботев да играе срещу Локомотив София на “Колежа”. През месец януари ще стартира монтирането на седалките. Ботев ще разполага и с най-модерното осветление, каквото имат и част от стадионите на Световното в Катар. То е на фирма “Филипс”, допълни Илиян Филипов.

„До седмица трябва да дадем отговора на най-задавания от привърженицит въпрос – колко ще струва цялостното изграждане на стадиона и до какъв етап ще стигнат осигурените до този момент 37 милиона лева”, каза кметът на Пловдив Здравко Димитров.