Обмислят ново отлагане на Ролан Гарос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Организаторите на Ролан Гарос работят върху вариант да преместят началото на основната схема на турнира с още една седмица. Това означава, че надпреварата в Париж ще претърпи поредно отлагане. Първоначално стартът на Ролан Гарос бе преместен за 20 септември заради пандемията от коронавирус, но сега се говори за началната дата на турнира 27 септември.

“След дискусия с различни международни тенис организации (ATP, WTA и ITF) и спазвайки всички здравни предписания свързани с COVID-19, обмисляме леко да направим промяна на началните дати на “Ролан Гарос”. Идеята е турнирът да се проведе в 3 седмици между 21 септември и 11 октомври 2020 година”, обявиха организаторите. В първата седмица ще се играят квалификациите.

Като цяло към момента провеждането на Ролан Гарос тази година е под въпрос. Всичко ще зависи от ситуацията с COVID-19 във Франция и в света. Припомняме, че френското правителство забрани спортни състезания в страната до септември.

По програма следващият турнир от Големия шлем трябва да е US Open и да започне на 24 август в Ню Йорк, където в момента е епицентърът на заразата в САЩ. Въпреки че ситуацията се подобрява, засега не е ясно дали и този турнир ще може да се проведе по график. Решението за Откритото първенство на САЩ ще се вземе през юни. Дискутира се вариант US Open да бъде преместен на кортовете в Индиън Уелс.