Обрат на 180 градуса: Жиру преподписа с Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Французинът беше сигурен напускащ като свободен агент това лято

Нападателят на Челси Оливие Жиру преподписа с клуба днес. Французинът се очакваше да напусне лондончани като свободен агент през лятото, като дори спекулациите бяха, че е почти сигурно ново попълнение на Милан.

Днес обаче “сините” оповестиха, че договорът му е продължен. Репортери на Calciomercato обаче обявиха, че решението за новия договор е едностранно от страна на клуба, които са имали тази опция. Те са уверили Жиру, че ако има интерес към него от чужбина, са отворени към това да го пуснат да си тръгне от Лондон.

“Оливие бе част от толкова важни за клуба моменти – от приноса му за победата в ФА Къп през 2018 година, до отбелязването на 11 гола по пътя към спечелването на Лига Европа през 2019. Той продължава да вкарва значителни голове, никога няма да забравим какво стори срещу Атлетико Мадрид по пътя към спечелването на ШЛ този сезон. С толкова много мачове, които предстоят, имахме само едно решение пред себе си и това е да упражним възможността да удължим договора му още през април”, заяви Марина Грановская – изпълнителен директор на “сините”.