Обявиха наказанията на реферите от скандалния мач ПСЖ – Истанбул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят в Шампионска лига бе прекратен след обида на расистка основа от старна на един от съдиите

Дисциплинарната комисия на УЕФА взе решение относно инцидента от мача от групите на Шампионската лига между Пари Сен Жермен и Истанбул ББ. Във въпросния двубой, който се игра на 8 декември 2020 година, треньорът на турския тим Пиер Уебо се възмути от думите на един от румънските съдии, който нарече един от футболистите „негро“. Разразилият се скандал доведе до прекратяване на двубоя и двата тима напуснаха терена след 16 минути игра. На следващия ден ПСЖ спечели с 5:1 срещата.

В резултат на производството срещу помощник-рефера Октавиан Совре и резервния рефер Себастиан Колтеску, първият се размина само с порицание, докато Колтеску бе отстранен от работа в мачове под егидата на УЕФА до края на сезона, тоест до 30 юни 2021 година. Също така съдиите ще трябва да завършат специална образователна програма до 30 юни.

Реферите са нарушили “задължението да се държат по подобаващ начин”, но са невинни по силата на обвинението за “расизъм и друго дискриминационно поведение”, отбелязват от УЕФА

Дисциплинарният орган на централата се съгласи с Инспектора по етика и дисциплина, че съдиите трябва да бъдат подходящо обучени да вземат по-добри решения при избора на език и думи за комуникация.

Уебо пък получи наказание от един мач под егидата на УЕФА заради неспортсменско поведение.