Григор Димитров е на полуфинал в Мелбърн след нов обрат
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първата ни ракета с нов обрат, отрази два мачбола в третия сет

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира на полуфиналите на турнира от сериите ATP 250 в Мелбърн, след обрат с 2:1 (6:7, 6:0, 7:5) сета над нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп. Българинът загуби първия сет в тайбрека, след което безапелационно спечели втората част на нула. Последва инфарктен трети сет, в който Гришо отрази два мачбола, за да стигне в крайна сметка до победата.

Мачът започна отлично за Григор, който не даде точка на своя опонент в първия гейм. При 2:2 обаче българинът загуби своето подаване и Ван де Зандсхулп поведе в резултата.

Григор отвърна бързо и успя да върне пробива, изравнявайки резултата. Последва нов гейм за българина, който дойде след два последователни аса и първата ни ракета поведе с 4:3.

Осмият гейм на първия сет бе изключително драматичен, като Димитров имаше две възможности за пробив, но нидерландецът успя да удържи на натиска и в крайна сметка затвори маратонския гейм в своя полза.

Нов бърз гейм в полза на Григор направи резултата 5:4 в негова полза. Нидерландецът обаче отговори с гейм на нула и се стигна до поредното равенство – 5:5.

Двамата спечелиха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него Григор на два пъти допусна пробив при своя сервис и загуби с 5:7 решаващия гейм.

Българинът стартира мощно във втория сет и направи пробив още на старта. Добрата игра на хасковлията продължи и той записа още пет поредни гейма, печелейки втората част с 6:0.

Решаващият трети сет бе равностоен, като Ван де Зандсхулп първи стигна до пробив в шестия гейм. При 5:3 нидерландецът сервираше, като на два пъти имаше мачбол, но Григор успя да върне пробива и намали на 4:5. Хасковлията спечели подаването си и изравни 5:5, след което в напрегнат 11-и гейм успя да пробие сервиса на Ван де Зандсхулп. Григор имаше колебания при своя сервис, като на два пъти неговият опонент имаше точка за пробив, но първата ни ракета показа характер и спечели сета със 7:5.