google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мениджърът на шампиона Ливърпул бе избран за най-добър през сезона 2019/2020 във Висшата лига на Англия. Отличието идва съвсем очаквано, след като германецът изведе мърсисайдци до титлата за пръв път от 30 години.

По малко от 5 години, след като пое клуба и декларира: „Ако остана за четири години, мисля че ще спечелим титлата!“. И в крайна сметка успя да изпълни мисията.

Ливърпул направи исторически сезона, финиширайки с цели 99 точки. „Червените“ записаха 32 победи, като първите 27 от тях бяха последователни. На своя „Анфийлд“ шампионите прибраха 55 точки от общо 57 възможни, а серията им от домакински мачове без загуба достигна до 59.

Момчетата на Юрген Клоп си гарантираха титлата цели 7 кръга преди края на сезона, което е рекорд за всички времена в Англия.

Германецът спечели приза за най-добър мениджър в конкуренцията на Крис Уайлдър (Шефийлд Юнайтед), Брендан Роджърс (Лестър) и Франк Лампард (Челси). През сезона Клоп бе награждаван 5 пъти за мениджър на месеца, което е рекорд. Той бе избран за най-добър и своите колеги от Асоциацията на мениджърите.