Oцениха класата на Янтра, викнаха Емо Колев в националния
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Завърналият се във Втора лига Янтра (Габрово) вече прикова вниманието върху себе си с няколко впечатляващи продукции, включително победи над Кариана (Ерден) и изпадналия от елита Витоша (Бистрица).

За радост на привържениците на тима от града, разположен под Шипченския дял на Стара планина, силното представяне беше забелязано и от селекционерите на националните ни формации.

Предводителят на националния тим (до 19 години) Ангел Стойков повика сред избранниците си за тренировъчен лагер в Хърватия и нападателят на габровци Емил Колев. В адриатическата страна младите “трикольори” ще участват в международен турнир.

Роденият в Габрово Колев започва футболния си път в Янтра, а след това преминава през юношеските школи на Берое (Стара Загора), Септември (преди – ДИТ, София) и Ботев (Пловдив), съобщава клубът от Габрово.

През 2018 година печели шампионската титла на България  с Ботев (до 17 години). С екипа на Канарчетата триумфира и с Купата на БФС. В момента Колев е собственост на “жълто-черните” и играе като преотстъпен в родния си клуб.

Атанас Стоименов е другият играч на Янтра, попадащ в националния юношески тим.

В същото време се разбра, че габровци ще използват “дупката” в календара, за да наблегнат на тренировъчния процес. В следващия кръг Янтра почива, а след паузата тимът на Стоян Ацаров влиза в серия от трудни мачове.

На 12 септември Янтра гостува на Хебър, а преди второто прекъсване заради мачове на националните отбори, предстоят срещи със Септември (София), Септември (Симитли) и Созопол.