Официално: Дербито между Левски и Локо Пд е отложено
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
БФС отложи сблъсъка между "сините" и "смърфовете"

Мачът между Левски и Локомотив Пловдив от 12-ия кръг на родното първенство няма да се състои, съобщиха официално от Българския футболен съюз.

Причината за отлагането на предстоящото дерби на “Герена” е, че в тима на Леввски има 11 футболисти с положителни тестове за коронавирус, което според разпоредбите на Медицинската комисия означава, че мачът няма как да се проведе. Двубоят от 12-ия кръг на efbet Лига бе насрочен за събота от 17:30 часа на стадион “Георги Аспарухов”.

Ето и съобщението на БФС: 

На база представени индивидуални PCR – тестове на състезатели и треньори от ПФК „Левски“ Сф,  Медицинската комисия при БФС констатира, че с положителен резултат за Covid-19 са 11 професионални футболисти с трудови договори. Предвид горното, съгласно решение на ИК на БФС поради карантинирани над 10 състезатели с професионални договори на ПФК „Левски“ Сф, двубоят от XII – ти кръг на Първа професионална футболна лига между тимовете на ПФК „Левски“ Сф – ПФК „Локомотив 1926“ Пд насрочена за 07.11/събота/2020 г от 17.30 ч. се отлага.