Официално: Ерата Бензема в Реал Мадрид приключи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Белият балет" обяви раздялата с Бензема

Френската легенда на Реал Мадрид Карим Бензема напуска тима, обявиха от “Кралския клуб”. Футболистът ще премине в Ал Итихад от Саудитска Арабия, като ще играе два сезона там.

Бензема ще подпише договор за два сезона за общо 200 млн. евро без данъци, като ще получи и бонус за това, че ще е посланик на кандидатурата на Саудитска Арабия за Световното първенство през 2030 г. През новия сезон Бензема ще се изправи срещу Кристиано Роналдо, който играе за Ал Насър.

„Реал Мадрид и нашият капитан Карим Бензема се споразумяха за прекратяване на контракта по взаимно съгласие. Реал иска да покаже своята благодарност и цялата си привързаност към една от най-големите легенди на клуба. Бензема пристигна в нашия отбор през 2009 година само на 21 години и бе основен играч в този златен век от нашата история. През четиринадесетте сезона, в които защитава нашата фланелка, той спечели 25 титли, рекорден брой за Реал Мадрид: 5 Европейски купи, 5 Световни клубни първенства, 4 Суперкупи на Европа, 4 шампионски титли на Испнаия, 3 Купи на Краля и 4 Суперкупи на Испания”, се казва в официалното съобщение на Реал Мадрид.