Официално: ФА наказа Единсон Кавани за 3 мача и му наложи глоба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Кавани ще пропусне градското дерби с Манчестър Сити от 1/2-финалите на Купата на Лигата

Нападателят на Манчестър Юнайтед Единсон Кавани няма да бъде на разположение на мениджъра Оле Гунар Солскяер за следващите три срещи, след като понесе наказание от ФА. Асоциацията наложи също така и глоба от 100 хиляди паунда на уругвайския голаджия заради негова публикация на расистка основа през последния месец.

Кавани ще трябва да премине и през обучителен режим след нарушаването на правилото на ФА Е3. Бившяит футболист на ПСЖ ще пропусне мачовете на „червените дяволи” срещу Астън Вила, Ман Сити и Уотфорд.

33-годишният уругвайския национал сподели публикация в Instagram от фен, на която имаше расистка дума спрямо негов съотборник (бел.ред: Маркъс Рашфорд) след драматичния успех с 3:2 над Саутхемптън на 29-и ноември, като в срещата на “Сейнт Мери” Кавани реализира два гола. Малко след това публикацията бе изтрита, а нападателят на Ман Юнайтед се извини.

Единсон Кавани ще се завърне в игра за Ман Юнайтед в голямото дерби срещу Ливърпул на “Анфийлд”на 17-и януари, което е много вероятно да противопостави първия и втория във временното класиране на Премиър Лийг.