Официално: Легендарният Марчело Липи се отказа от треньорството
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
72-годишният италиански специалист о сложи край на мениджърската си дейност.

Един от най-легендарните треньори във футбола – италианецът Марчело Липи, официално сложи край на мениджърската си дейност и се пенсионира.

За изненада на всички, Марчело Липи обяви, че е свършил с работата си като треньор! Световен шампион с Италия през 2006 г., 72-годишният специалист обяви това решение в интервю за Radio Sportiva.

Запитан за резултатите на италианските клубове в Шампионската лига, бившият треньор на Интер, Наполи и Ювентус изказа своето мнение. Той заяви и голямата новина: „Определено съм завършил треньорската си работа. Може би бих могъл да бъда полезен в други роли. Но не преди следващата пролет”.

Марчело Липи беше без работа от напускането на Китай миналия ноември. Липи подаде оставка като треньор на националния отбор в края на 2019 г. само след четири състезателни мача.

Марчело Липи има редица успехи на клубно и национално ниево. Той е един от най-авторитетните треньори в Европа. През 1995 г. Липи печели Шампионската лига с Ювентус, а през 2006 г. печели световната титла с Италия.