Официално: Маурисио Почетино е новият треньор на Челси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Документите вече са подписани

Бившият мениджър на Тотнъм и ПСЖ – Маурисио Почетино, подписа договор с Челси и вече официално е техният нов треньор. Това съобщи Фабрицио Романо и добави, че италианецът ще започне работа от следващата седмица. Договорът на Почетино ще бъде до 2026 година.

Челси може би най-накрая намери треньорът, който да ги изведе от дупката, в която са затънали до гуша. След като през този сезон Томас Тухел, Греъм Потър и Франк Лампард се провалиха в гръм и трясък в ръководенето на отбора, феновете на “сините от Лондон” се надяват, че следващата кампания ще бъде далеч по-успешна.

Това обаче едва ли ще бъде така, защото самият Почетино е треньор, който се нуждае от повече време, за да наложи идеите си. Той постигна най-добри резултати в Тотнъм в петата си година начело на тима. Аржентинецът обаче не получи подобно време в ПСЖ и бе уволнен след едва два сезона. Той не успя да наложи идеите си на “Парк де Пренс”, колкото бързо им се искаше на собствениците на парижани, което доведе до освобождаването му. Надеждите на феновете на Челси са, че това няма да се случи и с тях и Почетино ще се адаптира по-бързо към клуба.