Официално: Молбата на Левски бе уважена и мачът с ЧМ се отлага
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Причината за промяната на датата на двубоя е участието на "сините" в ЕКТ, където те ще премерят сили на 4-ти август с Хамрун Спартанс.

Спортно-техническата комисия (СК) към Българския футболен съюз (БФС) взе решение двубоят между Левски и Черно море от 4-ия кръг в Първа лига да бъде отложен.

От родната централа уважиха молбата от страна на “сините” заради ангажиментите на отбора в европейските клубни турнири.

Както е известно, футболистите на Станимир Стоилов елиминираха ПАОК и продължават към третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите, където ще се изправят срещу състава на Хамрун Спартанс.

Ето и пълното решение от страна на БФС:

“По искане на ПФК „Левски“ София  на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2022/2023 и със съгласието на Нова Броудкастинг груп и БПФЛ,  срещата от IV – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Черно море“ Варна – ПФК „Левски“ София, насрочена за 01.08/понеделник/2022 г от 20.45 часа се отлага.

Срещата от IV – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Арда“ Кж – ПФК „Септември“ София, ще се играе по програма  01.08/понеделник/2022 г от 20.30 часа вместо от 18.30 часа”.