Официално: Пол Белогур дари акциите на Пирин
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Преди месец вече бившият собственик на Пирин (Благоевград) - Пол Белогур заяви своето оттегляне от клуба, както и че ще дари всичките си акции на община Благоевград, както и стана днес. 

От днес ОФК Пирин (Благоевград) е притежател на 100 процента от акциите на футболния клуб. Те бяха напълно безвъзмездно прехвърлени от „Белогоур Пропъртис“ ЕООД, след като през изминалата седмица общинските съветници в Благоевград дадоха съгласието си за това, съобщиха от община Благоевград.

След решението на местните парламентаристи, от общинската администрация бяха преведени 40 хиляди лева на ОФК, като посочената сума е само част от гласуваната субсидия. Със средствата мъжкият футболен клуб е погасил своите задължения към НАП, посочват от общината.

Преди месец вече бившият собственик на Пирин (Благоевград) – Пол Белогур заяви своето оттегляне от клуба, както и че ще дари всичките си акции на община Благоевград, както и стана днес.

Преди дни съветниците в Благоевград гласуваха “За” увеличаването на субсидията за ОФК Пирин, а кметът на Благоевград – Илко Стоянов се срещна с представители на бизнеса в града, на които се обсъждаха варианти за бъдещото развитие на клуба. От общинската пресслужба съобщиха, че през настоящата седмица ще се състои втора среща между градоначалника и представители на бизнеса, свързани с футболния клуб на Благоевград.