Официално: Поне още месец без никакъв спорт в България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

До 13 май няма да се провеждат никакви спортни събития на територията на Република България. Това бе очаквано предвид удълженото извънредно положение в страната и стана официално днес след заповед от министърът на Младежта и спорта – Красен Кралев.

Предвид усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на Covid-19 на територията на Република България, се преустановява до 13.05.2020 г. провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, които включват събития в сферата на спорта, културата и науката (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

Също така са преустановени всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, организирани и провеждани от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Заповедта на министърът на Младежта и спорта е издадена във връзка със Заповед № РД-01-195/10.04.2020 г. на министъра на здравеопазването. На всички лицензирани спортни организации и техните членове ще бъде съобщено за обстановката.