Официално: Прекратиха Лига 1, ПСЖ е шампион
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

ПСЖ ще бъде обявен за шампион на Франция, а настоящото класиране ще бъде обявено за крайно.

Френската професионална футболна лига (LFP) е взела решение да прекрати първенството, взимайки на предвид правителственото постановление за забраната на спортни събития до септември.

Това означава, че класирането се обявява за окончателно, а шампион става ПСЖ. Момчетата на Томас Тухел водят с 12 точки пред втория Монако при 11 оставащи кръга. Това е 9-та поредна титла за парижани.

Ним, Амиен и Толуза са отборите, който се намират в зоната на изпадащите, но все още не е сигурно дали ще попаднат в Лига 2. Това ще се разглежда допълнително.

Отборите, който трябва да представят страната в европейските клубни турнири също ще бъдат обявени на по-късен етап.

Министър-председателя Едуард Филип, че планът за излизане от карантината на страната, по рано през тази седмица. Там се съобщава, че се забраняват всички спортни събития (дори и такива без публика) до края на месец август. Това постановление е било в основата на решението на LFP за окончателното прекратяване на сезона.

На пресконференция Филип заяви: „ Големи спортни мероприятия няма да се провеждат преди септември. Сезон 2019/20 няма да бъде довършен.“

Шефовете на френския футбол се надяваха да подновят Лига 1 и Лига 2 на 17-ти юни, след като УЕФА обяви 2-ри август като краен срок за завършване на първенствата.