Официално: Серия А се завръща на 20-ти юни
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Италианския министър на спорта Винченцо Спадафора даде официално разрешение за рестартиране на футболните мачове в страната. Той разясни, че от 13-ти юни ще могат да се изиграят мачовете от полуфиналите за Купата на Италия, а кампанията в Серия А може да се поднови на 20-ти юни.

Вчера бе проведена видеоконферентна връзка, в която взеха участие Спадафора и шефове от италианското футболно първенство, Италианската футболна федерация, Асоциацията на футболистите и асоциацията на спортните медици.

„Получи се много ползотворна среща. Още от началото си казахме, че мачовете ще могат да се подновят, когато можем да осигурим пълна безопасност. Сега вече можем да кажем, че сезонът ще се рестартира на 20-ти юни, а в предходната седмица ще се изиграят полуфиналите за Купата на Италия, това ще бъде знак за цялата нация“ – обяви Спадафора.

Очаква се първите срещи да бъдат насрочени за 13-ти и 14-ти юни. Тогава ще се проведат реваншите от полуфиналните двойки за Купата. Първите мачове завършиха Интер – Наполи 0:1 и Милан – Ювентус 1:1. За сега, планът е финалния мач да се изиграе веднага след това – на 17-ти юни.