Оле побесня след расистките обиди срещу двама от Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Туанзебе и Марсиал попаднаха на мушаката след загубата от Шефилд Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не скри гнева си срещу привържениците на Червените дяволи, атакували с расистки обиди срещу Аксел Туанзебе и Антони Марсиал след загубата от Шефилд Юнайтед с 1:2 на „Олд Трафорд“.

Туанзебе започне като титуляр в защитата на тима срещу “остриетата”, докато Марсиал е далеч от най-добрата си форма и получава сериозни критики напоследък. След двубоя към двамата имаше атаки към двамата в социалните мрежи с расистки подтекст, включително емотикони на маймуни.

“Просто е невероятно, че все още имаме тези сцени и тези обиди през 2021 година,” скочи срещу феновете Солскяер.

“От дълго време водим кампания с Висшата лига и мисля, че тя работи, но все още има хора, които не са я разбрали, крият се зад анонимността на социалните мрежи и това е неприемливо и отвратително. За мен вече тези хора не са фенове на Манчестър Юнайтед.

“Всички ние стоим зад всеки един от нашите играчи. Аксел е добре, говорих с него. Разбира се, не му е приятно, но той е силно момче, силен характер, има добра подкрепа от семейството си, а негово семейство е и клубът.

“Не е нещо, което очаквахме да видим, но от време на време се случва. Някои хора будят съжаление и точно това трябва да е отношението към тях. Мисля, че платформите на социалните мрежи трябва да бъдат преразгледани. Ако можеш да си създадеш анонимен акаунт и да обиждаш хора от него, това, не е ОК. Ще работим с обединени сили, за да спрем тези глупости.”