Оле: Следващата стъпка е трофей!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че следващия етап в развитието на отбора му ще е печеленето на трофей.

Норвежецът се цели в подобаващ край на сезона и спечелване на Лига Европа.

„Червените дяволи“, които направиха невероятен финален спринт и стигнаха до бронзовите медали в „Премиер лийг“, имат преднина от 5 чисти гола срещу ЛАСК Линц на 1/8-на финалната фаза от втория по сила европейски клубен турнир. Реваншът ще се изиграе утре, пред празните трибуни на стадион „Олд Трафорд“.

„ Можем да спечелим Лига Европа след само още четири мача. Нашият състав се развива непрестанно през сезона. Много сме щастливи от третото място, но следваща стъпка в развитието ни е печеленето на трофей. Футболистите искат да играят и въобще не мислят за ваканцията. Не е лесно да им кажа: Няма да имате лятна почивка! Силно се надявам, че момчетата желаят да спечелят турнира толкова, колкото аз го желая. За мен е важно да знам, че на терена са играчи, които ще се раздадат за да спечелят купата.“

Коментира Оле на онлайн пресконференцията, преди двубоя. Англичаните няма да могат да разчитат на бранителите Аксел Туанзебе и Люк Шоу за реванша, но пък сред титулярите може да се завърне Джеси Лингард, който отбеляза първия си гол във „Висшата лига“, от 18 месеца насам, в продължението на мача срещу Лестър.

„Състоянието на Аксел започна да се влошава и се наложи да си направи операция. Очакваме да се завърне в началото на септември. Същата е и ситуацията със Люк. Той ще е готов за началото на следващия шампионат. Джеси ще стартира утре, но съставът няма да е много по-различен от този, който изигра първата среща през месец март.“

Мениджърът изрази и възхищението си от представянето на централния защитник Крис Смолинг, който изкара сезона под наем в Рома.

„Мисля си, че Крис е показал през кариерата си, колко полезен може да бъде за Манчестър Юнайтед. Той направи солиден сезон и се радваме, че се завръща при нас“ – завърши норвежецът.