Оле в прощалното си интервю: Тръгвам си през парадния вход
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Норвежецът заяви, че е горд от постигнатото начело на Манчестър Юнайтед

Вече бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер даде интервю пред клубния канал, с което се сбогува с феновете и сподели какви са емоциите му.

“Знаете какво означава за мен този клуб и какво исках да постигна. За клуба, за феновете, за футболистите, за всички останали. Исках да изведа отбора до следващото ниво, на което той да се бори за титлата, да печели трофеи и смятам, че е редно, че всичко казано това идва директно от мен. Не искам да отговарям на всички, ще има журналисти, които ще ме молят за интервюта, но – не, няма да давам такива. Искам да се махна оттук. Ще си тръгна през парадния вход, защото смятам, че всеки знае какво съм направил за този клуб. Той е всичко за мен и заедно сме една добра комбинация, но за съжаление не успях да постигна нужните ни резултати и дойде време да се оттегля.”

“Горд съм, много съм горд! Разбира се, това е едно от нещата, за които си мечтаеш. Когато си бил играч в клуба, когато си бил наставник на резервите, логично следващата стъпка е да водиш първия тим, защото само това не си правил, а си си мечтал за него. Аз вече го направих. Беше забавно, изключително интересно от първата до последната минута. Ето защо трябва да благодаря на всички футболисти, защото те бяха на топ ниво от първия ми ден тук като мениджър. Едни бяха привлечени, а други напуснаха, но с всички тях беше удовлствие да се работи. Преди всичко обаче искам да благодаря на борда и собствениците, че ми дадоха тази възможност, защото тази работа не е за всеки. А аз получих този шанс. Горд съм от това, чувствам се привилегирован да получа доверието да се опитам да водя отбора. Наистина се надявам, че оставям тима в по-добро състояние в сравнение с идването ми. Създадох отлични приятелства, преоткрих някои страхотни приятели, станах близък и с нови хора от щаба. А с тези служители, които бяха тук и в предишния ми престой, сме си добри приятели и поддържаме връзка, което в крайна сметка е най-важното. Запалянковците пък бяха фантастични. Още от първия ни мач срещу Кардиф до последния сега. Те са върхът и с тях пак ще се видим.”

“Мисля, че в този клуб има потенциал. Всички ние обичаме клуба и всички искаме да видим как той се развива.”, завърши героят от Камп Ноу 1999г.