Оливер Кан: Ако няма успехи в ШЛ, Бундеслигата ще изостава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Повече звезди в отборите от първенството и повече конкуренция на върха ще помогне за по-скъпата продажба на телевизионните права", убеден е той.

Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен – Оливер Кан, посочи в кое конкретно направление Бундеслигата изостава сериозно от останалите шампионати.

Ръководителят на “баварците” изрази категоричната си позиция, че ако германските отбори се представят на по-високо ниво в Шампионската лига, това ще засили конкуренцията в първенството и ще подобри маркетинговото отношение.

„Повече звезди в отборите от първенството и повече конкуренция на върха ще помогне за по-скъпата продажба на телевизионните права. Мисля, че в това отношение сме доста изостанали. Доволни сме, че работим с Германската футболна лига за намиране на начини, чрез които да помогнем на клубовете“, заяви Кан пред “Suddeutsche Zeitung”.

„Без успехи в Шампионската лига, цялата Бундеслига ще продължи да изостава в маркетингово отношение, а това несъмнено се отразява на всички клубове. Надявам се, че ние ще можем да играем до края в турнира през следващия сезон, а тогава автоматично пак ще бъдем фаворити за титлата в Германия“, добави Оливер Кан.